×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tíz év alatt elkészülhetne a Makovecz Imre által megálmodott templom

 

Ha még idén elkezdenék a munkálatokat, tíz év alatt felépülhetne a Makovecz Imre által megálmodott templom Budapesten – mondta el Makovecz Pál, a Makovecz Imre Alapítvány elnöke szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Makovecz Pál hozzátette:

a Kossuth-díjas építész eredetileg egy XII. kerületi meghívásos pályázatra készítette a terveket. A templom az Apor Vilmos téren állt volna, ám ma már erre nincs lehetőség.

Jelenleg nincs konkrét helyszín a templom felépítéséhez.

A tervezett templom méreteiben a Mátyás-templomhoz lenne hasonlatos, hetven méter magas templomtoronnyal, és ugyanilyen hosszú hajóval. Makovecz Imre eredetileg Szentek és kárhozottak templomának nevezte volna, de ezt a kritikák miatt még életében elvetette, később Szent Mihály-templomként, vagy a Feltámadás templomaként emlegette – emelte ki.

Rákoskerten jelenleg épül, és őszre el is készülhet egy Makovecz Imre által tervezett templom – mondta el Makovecz Pál, aki szerint ugyanakkor a Budapest legtávolabbi pontján épülő templom egymagában nem reprezentálja kellőképpen az építész életművét a fővárosban.

A címlapfotó illusztráció.