Konyha tippek Széll Tamással: a májsütés trükkje

 

Finom liba- és kacsamáj? A séftől megtudhatjuk a leghasznosabb praktikákat.


Hallgassa meg!

Széll Tamás a Petőfi Rádiónak elmondta, hogy mitől lesz tökéletes a liba- és kacsamáj, míg a Főmenüben el is készítette, érdemes megnézni!

Elkészítés:
Kacsamáj:
A zsírt egy magas falú lábasban felolvasztjuk, és beletesszük a paradicsomot, hagymát, fokhagymát, paprikát és a fűszereket. A tűzön kis lángon tartjuk, hogy zsírban éppen csak bugyogjanak a beletett zöldségek. Szánjunk erre legkevesebb 30–40 percet, míg szinte az összes víz elpárolog a zöldségekből – a vége felé szép lassan aranysárgára sülnek. Ha gondoljuk, az utolsó 10 percben egy picit nagyobb lángon is süthetjük.

Ha elkészült a szép kitisztult illatos zsírunk, és a hagyma és a paprika szép aranysárgára sült, szűrjük le, és a tiszta zsírt tegyük vissza ugyanebbe a lábosba, majd tegyük bele az időközben két lebenyre szedett májat.

Közepes hőmérsékleten, lassan süssük a májat bő zsírban körülbelül 8–10 percet, míg a máj megpuhul, kívül egy kicsit megpirul. Ügyeljünk, hogy ne szárítsuk ki teljesen!

Ha elkészült, egy nagyobbacska edény aljába rendezgessük el a sült hagymát, paprikát, fokhagymát. Majd a tetejére rendezgessük el a kacsamájat. Szűrjünk rá annyi zsírt, hogy fél centivel ellepje.
Tegyük hűtőbe, míg teljesen megdermed a kacsazsír. Hidegen kenjük kenyérre, reggelire.

Akkor az igazi, ha májból, zsírból és sült zöldségből is jut a kenyérre. Hintsük meg frissen őrölt borssal, fűszerpaprikával és sóval! Friss zöldségekkel fogyasszuk!

 

 


További tippeket keres?

Nézze ön is a Főmenüt, a Duna Televízió vadonatúj gasztroműsorát! Minden szombaton 17 órától várja önöket Széll Tamás és Anger Zsolt!

Nézze meg ajánlónkat:

 

Széll Tamás Michelin-csillagos séf és Anger Zsolt színész, rendező jobbnál jobb, otthon is elkészíthető receptekkel készülnek a nézőknek. A két házigazda zömében magyaros ételeket szolgál fel vendégeinek egy csipetnyi újragondolással.

Exkluzív tartalmakért, tippekért és receptekért keresse fel a Főmenü oldalát, és kövesse a műsort Facebookon is!