A Korona kiverte a biztosítékot, nem enged a Netflix

 

A Netflix streamingszolgáltató nem fogja jelezni, hogy A Korona című nagy sikerű sorozata csupán fikció – írta a Deadline.com filmes portál.

A brit kulturális miniszter egy november végi interjúban azt mondta, hogy a sorozat készítőinek egyértelművé kellene tenniük, hogy a széria csupán fikció.

„Aggódom, hogy egy nemzedéknyi néző, aki még nem élt az események idején, összetévesztheti a fikciót a valósággal” – mondta Oliver Dowden a Daily Mail című konzervatív tömeglapnak adott interjújában.

A Netflix nem teljesíti a kérést. „A Koronát drámaként mutatjuk be a kezdetektől, és megbízunk abban, hogy előfizetőink értik, fikcióról van szó, ami nagy mértékben történelmi tényeken alapul. Ezért nem tervezzük és nem látjuk szükségét, hogy külön jelezzük a fikció tényét” – írták a Deadline.com-nak.

Az Egyesült Királyságban nagy sajtóvisszhangja volt a sorozat negyedik évadának, amely Károly herceg és Diana hercegnő  viharos kapcsolatának a történetét dolgozza fel.

Dickie Arbiter, II. Erzsébet királynő volt sajtótitkára szerint a sorozat „a végletekig feszíti a művészi szabadság határait”.