Idén sem marad el a Ficsak adventi jótékonysági akciója

 

Idén online rendezi meg a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) adventi jótékonysági akcióját és vásárát – közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

Az életveszélyes állapotú kisgyermekek helyszíni ellátásáért gyűjti az adományokat a Ficsak csaknem 30 hazai családszervezettel karöltve. A jótékonysági akció kedvezményezettje a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány.

A gyűjtés fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.


A közlemény szerint a jótékonykodók minden megvásárolt termékkel hozzájárulnak a bajba jutott gyermekek megmentéséhez, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat munkájához. A koszorúk, kopogtatók, asztali díszek árát az adománygyűjtő oldalon a https://adjukossze.hu/kampany/mentsunk-meg-egyutt-minel-tobb-gyermeket-2124 lehet befizetni.

Az akcióban a Herczegh Anita és lánya, Áder Júlia által – immár ötödik alkalommal készített – koszorúkat, díszeket is meg lehet vásárolni a gyűjtés Facebook-oldalán – írják.

Az akció szervezői a befolyt összegből egy 2,5 millió forintos, a rohamkocsiban használható speciális hordágy beszerzéséhez szeretnének hozzájárulni.

A közlemény szerint 1999-ben a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat azért jött létre, hogy különleges gyermekrohamkocsik és gyermekmentő orvosi kocsik elindításával segítsék az Országos Mentőszolgálat munkáját. Az elmúlt 21 évben több mint 53 ezer bajba jutott kisgyermeken segítettek.

A címlapfotó illusztráció.