×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Karosszékből az online térben fogyasztható a kultúra

 

A világhálóra költözött a kultúra: így próbálják átvészelni a szigorú korlátozásokat a múzeumok. A kiállítások többségét virtuális formában tartják meg, van olyan intézmény, amelyik online közvetíti az előre tervezett előadásokat. Gyulán pedig már a járókelők sem maradnak ki: a helyi fotóklub tárlatát az utcáról is meg lehet nézni – közölte az M1 Híradója.


Gyulán nem marad kiállítás nélkül a közönség, a Vigadó üveg körfolyosóján kapott helyet egy fotótárlat, amely a veszélyhelyzet ideje alatt is látogatható, hiszen az utcáról bárki megtekintheti. A tárlat Gyula város történetét dolgozza fel. A képeket a helyi fotóklub gyűjteményéből válogatták össze.

A múzeumok és kiállítások többsége pedig ismét az internetre költözött. A makói intézmény például virtuális tárlatvezetést álmodott meg a második hullám idejére. A Lesznai Anna és Habsburg Ottó életét bemutató kiállítások is megtekinthetők az otthoni karosszékből, az internet segítségével.

Budapesten, a Szépművészeti Múzeum pedig január 3-ig online elérhetővé tette a nagy sikerű Textúra összművészeti előadássorozatát. Az idei Textúrán múzeumi dolgozók bőrébe bújva mutatják be az irodalmi alkotásokat és a múzeum műtárgyait.