×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Két napig ismét megtekinthetők Magyarország rejtett műemlékei

 

Szeptember 19–20-án ismét látogathatóvá válnak Magyarország rejtett műemlékei – közölte a Miniszterelnökség szerdán az MTI-vel.

A kép illusztráció (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A Kulturális örökség napjai az európai örökségnapok (European Heritage Days) magyarországi eseménysorozata, és immár ötven országban rendezik meg évről évre – emlékeztetett a tárca, hozzátéve, hogy Magyarországon is több száz érdekes műemléket tekinthetnek meg az érdeklődők, akik egy-egy izgalmas programon vagy tematikus sétán is részt vehetnek.

A Kulturális örökség napjai több mint harminc éve mind a vendéglátók, mind pedig a látogatók számára az épített örökség, a régészeti és természeti kincsek ünnepe” – fogalmaztak.

Az országos koordinációval megbízott Miniszterelnökség várja mindazok jelentkezését, akik szívesen megnyitják értékes, érdekes épületük kapuit a látogatók előtt, illetve épületet bemutató tematikus sétát szerveznek szeptember 19–20-án. Várják azon építészek, restaurátorok, művészettörténészek jelentkezését is, akik a jelentősebb helyreállításokat, restaurálásokat vagy éppen egy-egy új épületet, a jövő örökségét mutatják be az érdeklődőknek.

Regisztrálni a hivatalos weboldalon lehet.

Ha a koronavírus-járvány miatt nem lesz lehetőség a műemlékek felkeresésére a helyszíneken, virtuális formában ismerhetik meg azokaz az érdeklődők – közölte a Miniszterelnökség.

A címlapfotó illusztráció.