Szabadtéri programokkal indul újra a Várkert Bazár

 

Szabadtéri programokkal indul újra a Várkert Bazár, az egyedi panorámával bíró helyszínen többek között kertmozis előadások, zenei produkciók, irodalmi estek és tematikus séták gazdagítják a programkínálatot – közölte a Várkapitányság Nzrt. csütörtökön az MTI-vel.

Csütörtökön a Várkert Irodalom közönsége újra élőben élvezheti a népszerű Aposztróf sorozat új programját. A Párizs küldi már csókjait nekem című magyar-francia zenés irodalmi est háziasszonya Juhász Anna irodalmár, vendége pedig Micheller Myrtill énekesnő, Tompos Kátya színművész és Pintér Tibor zenész lesz – olvasható a közleményben.

Mint írják, július 15-én elindul a VárKERT Mozi sorozata, ahol a közelmúlt legjobb magyar alkotásait tekinthetik meg a filmkedvelők a szabadtéri, kutyabarát helyszínen. Első alkalommal a Foglyok című alkotás lesz látható, a filmhez kapcsolódó online beszélgetésen pedig

Deák Kristóf Oscar-díjas rendező és Sodró Eliza színművész vesz részt.

Augusztus 15-én a The Carbonfools Naplemente című koncertjével várják a szervezők az érdeklődőket.

Augusztus 31-én a Márai Budapestje - Budán lakni világnézet című előadással zárja a nyarat a Várkert Bazár. Az esten Hirtling István színész közreműködésével Mészáros Tibor irodalomtörténész, a Márai-hagyaték gondozója, fotókkal, kordokumentumokkal és zenékkel gazdagítva tárja a közönség elé az író munkásságát.

A Várkert Bazár programjai mellett, a Várkapitányság által szervezett tematikus Budai Várséták várják a látogatókat. Ezek közül új a Hauszmann Paripái címet viselő séta, amelyen a résztvevők megtekinthetik a Nemzeti Hauszmann Program keretében újjáépült Lovardát is.

Július 19-én indul a Mesterművek panorámával című séta, amelyen a látogatók bepillantást nyerhetnek a Magyar Nemzeti Galéria mindennapjaiba és megtekinthetik a Budavári Palota kupoláját, ahonnan egyedülálló kilátás nyílik fővárosunkra. Július 26-án a Habsburgok és holtak címet viselő tematikus vezetésen feltárulnak a budai Vár eddig ismeretlen útjai, a résztvevők megismerhetik a Nádori kripta rejtelmeit, felfedezhetik a palota egyetlen, háborúkban is épen megmaradt részét.

A budai Vár a Zenélő Budapest július 2. és augusztus 27. között zajló, ingyenes koncertsorozatának is helyet ad.

A Magyar Nemzeti Galéria előtt, a Savoyai-teraszon minden szombaton és vasárnap erdélyi népzene várja az érdeklődőket, a Várkert Bazár Gloriette-nél pedig minden pénteken huszárruhás rézfúvósok adnak rövid koncertet. A Várkert Bazár és a Budai Várséták részletes programkínálata, valamint a jegyekkel kapcsolatos információk a Várkert bazár weboldalon olvashatók.

A címlapfotó illusztráció.