×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Összefogásra biztatja Mándoki László a nyugati világot

 

Mándoki László (Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

Rockzenével a szabadság és az emberiség szolgálatában – ezt a mottót tűzte zászlajára Mándoki László zenész, aki összefogásra szólítja fel a nyugati világot. A Németországban élő magyar művész szerint a koronavírus-járvány jelentette kihívásokra adott válaszunk fogja meghatározni, hogy kik is vagyunk valójában.

Mándoki László a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, vészterhes időket élünk, a koronavírus-járvány döbbenetes fordulatokat hozott az életünkbe, olyanokat, amelyekre nem voltunk felkészülve. Ezeknek már most érezzük a hatását. Éppen ezért most az a legfontosabb kérdés, hogy hová kerül a társadalom figyelme, tanulunk-e ebből az esetből – fűzte hozzá.

Kiemelte, azt láthatjuk, főként a nyugati világ, Magyarországgal ellentétben nem tanult a 12 évvel ezelőtti világgazdasági válságból, a világ legtöbb részén így

ma is a kapzsiság került kiemelt helyre az emberségesség, az összefogás helyett.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a járvány alatt sok új hős került ki az ápolók, a szállítmányozók, az újságírók, az eladók közül, hiszen ők a járvány alatt is a frontvonalban dolgoztak. Hozzátette, a társadalomnak fel kell ismerni azt, hogy meg kell hálálnia ezeknek az embereknek a kockázatvállalását, erőfeszítéseit.

Ennek a felismerésében segítség lehet, ha a zenén keresztül is próbálják eljuttatni ezt az üzenetet az embereknek.

A beszélgetés végén arra is kitért, a koronavírus-járvány idején Magyarországon tapasztalt összefogás jó példa lehet a világ összes országa számára.


A teljes beszélgetés itt hallgatható meg.