Új imázsfilmmel népszerűsíti a fővárost a Magyar Turisztikai Ügynökség

 

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) elindította Budapestet népszerűsítő nemzetközi kampányát. Az új imázsfilm a Budapest – Spice of Europe kampánysorozat folytatásaként készült el, egyedi megközelítéssel, fiatalos lendülettel és képi világgal azt üzeni: a magyar főváros az év 365 napján mindig tud újat mutatni.

A film különlegessége, hogy egy éven át készült, így tavaszi, nyári, őszi és téli jelenetek is szerepelnek benne. Ezzel is azt az üzenetet erősítve, hogy

Budapest négy évszakos úti cél, egy olyan, könnyen megközelíthető európai desztináció, ahova érdemes visszatérni, mert teli van egyedi élményekkel az év minden szakában.

Mindenkinek tartogat valamit, meglepetéseket, váratlan kalandokat, új színeket.

A Spice of Europe kampánysorozat már korábban is megmutatta, milyen sok különböző arca van a magyar fővárosnak, az előző kampányfilmekben a változatos látnivalók, a kulturális és művészeti sokszínűség, a magas minőségű szolgáltatások és vendéglátás mind megjelentek már.

A mostani, negyedik Spice of Europe imázsfilm egyedi képi világgal, fiatalos lendülettel mutatja be a magyar főváros hangulatát. Az imázsfilmben a Városligeti műjégpálya és a karácsonyi díszkivilágítású Andrássy út ugyanúgy megjelenik, mint a nyári délutánok hangulata.

A filmben több szereplő szemszögéből ismerhetjük meg a várost, akik budapestiek, valóban itt élő emberek.

A filmben találkozhatunk sportolókkal, festő-, tánc-, szobrász- és tetoválóművésszel, Rubik-kocka-kirakó világbajnokkal, artistával és még borbéllyal is. Szerepel benne például Hosszú Katinka és Széll Tamás is.

A mostani kampány célcsoportja a fiatal korosztály, az élménykereső családok és a kulturális utazók, akik elsősorban az online térben találkozhatnak a hirdetésekkel és a filmmel.

Az első időszakban Ausztriában, Németországban, Franciaországban, Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Szerbiában és Izraelben népszerűsíti Budapestet az MTÜ, a célországok köre azonban később bővülhet.

Az MTÜ legfontosabb célja a kampánnyal, hogy újraindítsa a magyar gazdaság sikerágazatát, a turizmust. Június 1-jén ezért indult el az első, belföldi forgalomélénkítő kampány, amelyet a Budapest csodáit a belföldi közönség számára fókuszba állító kampány követett. A határnyitásokkal párhuzamosan indulnak a külföldi aktivitások, melyeknek része a Budapest – Spice of Europe kampány is.

A címlapfotó illusztráció.