Már mobillal is váltható belépőjegy a szentendrei skanzenbe

 

Szombattól már okostelefonon keresztül is lehet belépőjegyet váltani a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumba. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és a skanzen együttműködési megállapodásának köszönhetően a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül is elérhetővé válik a belépőjegy digitalizált formája, így a látogatóknak nem kell sorban állniuk a jegypénztárnál – olvasható a közleményben.

A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. közös közleménye szerint a mobilfizetéssel megvásárolt belépőjegy a vásárlást követően azonnal felhasználható, nincs átfutási idő, nincs szükség nyomtatásra, ellenőrizhető és nyomon követhető akár a későbbiekben is.

Az ilyen módon megvásárolt belépőjegynek nincs tranzakciós vagy egyéb költsége, annyit fizet a felhasználó, mint amennyit a pénztáránál fizetne.

„A látogatónak le kell töltenie okostelefonjára a mobilfizetési applikációt, ki kell választania a megfelelő belépőjegyet. A megvásárolt belépőket elegendő telefonon bemutatni, nincs szükség egyéb teendőkre, azonnal felhasználhatók” – idézik a közleményben Veres Mihályt, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatóját.

A pénteki közlemény szerint ezzel sorban állás nélkül oldható meg a belépőjegyek értékesítése, és egyúttal a vendégeket és a múzeum dolgozóit is védik a koronavírus fertőzésétől.

A következő időszakban a skanzen 1000 forintos sétálójeggyel a megszokott nyitvatartási rend szerint keddtől vasárnapig 9 és 17 óra között látogatható. A sétálójeggyel a házirend kereteit betartva járhatók be a tájegységek, a 60 hektáros terület, az utcák. A tájékoztatás szerint a házak egyelőre zárva lesznek, egyes épületbelsők kívülről megtekinthetők, de belépni még nem lehet.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. az elmúlt években a Budakeszi Vadaspark, a Debreceni Állatkert és Vidámpark, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Gödöllői Királyi Kastély, valamint a Kecskeméti Vadaskert belépőjegyeinek digitalizált formájú értékesítését valósította meg.