Andrea Bocelli az üres milánói dómban adott húsvéti koncertet

 

A koronavírus-járvány miatt üres milánói dómban lépett fel vasárnap este Andrea Bocelli világhírű olasz tenor, akinek szokatlan húsvéti koncertjét élőben lehetett követni az énekes YouTube-csatornáján.

Andrea Bocelli, a világhírű olasz tenor az üres milánói dómban (Fotó: EPA/Luca Rosetti)+

Bocellit a történelmi katedrális orgonistája, Emanuele Vianelli kísérte a koncerten, amelyen Bach és Gounod Ave Mariája és Mascagni Sancta Maria című műve is elhangzott, és amely az Amazing Grace (Csodás kegyelem) című keresztény egyházi énekkel zárult.

A koncert előtt Andrea Bocelli az ugyancsak néptelen Dóm-téren tartott néhány énekpróbát. A Music for Hope (Zene a reményért) című előadás megszervezésében Milánó városán kívül a dóm, a Sugar Music, a Universal Music Group és a YouTube is közreműködött, és Bocelli a fellépésért nem fogadott el honoráriumot.

„Biztos vagyok abban, hogy Bocelli hangja olyan lesz, mint egy erős, meleg ölelés, amelyet mostanában mindannyian hiányolunk, és megmelengeti Milánó, Olaszország és a világ szívét” – mondta a koncert előtt Giuseppe Sala milánói polgármester. A 61 éves vak énekes közleményében hangsúlyozta, hogy hisz a közös ima erejében.

Hiszek a keresztény húsvétban, a feltámadás egyetemes szimbólumában, amire mindenkinek – akár hívő, akár nem – igazán szüksége van most” – írta Bocelli.

 

A koncerttől függetlenül a sztártenor alapítványa pénzgyűjtést kezdeményezett, hogy ezzel segítse a koronavírus-járvány frontvonalában küzdő kórházi dolgozók védőfelszereléssel való ellátását.