Többmilliós nézettsége volt a pekingi Tiltott Város virtuális bejárásának

 

A pekingi Tiltott Város egyik leghíresebb látványossága csaknem ötszáz éven át szolgált a kínai császárok lakóhelyeként (Fotó: MTI/EPA/Vu Hong)

Többmilliós nézettsége volt hétfőn a koronavírus-járvány miatt ideiglenesen bezárt pekingi Tiltott Várost bemutató élő virtuális idegenvezetésnek.

A helyi idő szerint hétfő reggel 8 és 10 óra között közvetített virtuális bejárás több mint 34 milliós nézettséget produkált csak a Hszinhuanet streamingszolgáltatásán.

A kínai főváros egyik leghíresebb látványosságát, amely csaknem ötszáz éven át szolgált a kínai császárok lakóhelyeként és a birodalom ceremoniális, valamint hatalmi központjaként, január végén zárták le a látogatókat előtt a koronavírus-járvány miatti korlátozások részeként.

Vang Hszutung kurátor szerint a bezárása óta ez volt az első élőben sugárzott virtuális idegenvezetés a helyszínről. A kezdeményezés célja, hogy a felhasználók megcsodálhassák a tavasz beköszöntének jeleit és a palotamúzeum építészeti megoldásait, valamint elmélyülhessenek a kínai kultúrában.

A virtuális idegenvezetést vasárnap kétszer, hétfőn egyszer lehetett megnézni egyebek között a Hszinhuanet, a Zsenmin Zsipao, a Douyin és Tencent News online platformjain.