×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Online működésre vált a Sydney-i Operaház

 

A Sydney-i Operaház bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt online működésre vált: korábbi előadásait az interneten mutatja be, és élő streamingelést is tervez.

Az operaház szerdától teszi elérhetővé a honlapján előadásai felvételeit, beszélgetéseket, archívuma eddig be nem mutatott kincseit, különböző háttéranyagokat.

Digitális évada részeként új, megrendelhető tartalmakat is hozzáférhetővé tesz az intézmény. A felvételeket bárki bárhonnan megtekintheti internetes platformján, számítógépén vagy akár mobiltelefonján.

Az operaház szóvivője elmondta, hogy a digitális évadban az élő streaming lehetőségeket is ki akarják használni. A Sydney-i Operaház március 17-én zárta be kapuit a közönség előtt a koronavírus-járvány terjedése miatt.

A kapuk ugyan zárva vannak, de a művészet, a kultúra és a szórakoztatás legjobb előadásai online eljutnak a közönséghez” – emelte ki Louise Herron, az opera főigazgatója.

Mint hozzátette: reméli, hogy az opera új digitális programja a kreativitás nemzeti szimbóluma lesz, segít az embereket világszerte összekötni, ösztönözni és megnyugtatni ebben a nehéz időszakban.

Az első program szerdán az ausztrál Missy Higgins 2019-es előadásának online közvetítése lesz, szombaton pedig Beethoven Kilencedik szimfóniáját hallgathatja meg a közönség a Sydney-i Szimfonikus Zenekar 2018-as felvételéről.