Két különböző amerikai filmfesztiválon is magyar siker született

 

A Los Angeles-i International Independent Film Awards dokumentum-kategóriájának első díját hozta el a Budapest Underground Elektronikus zene epizódjával Koltay Anna és Turán Eszter, míg Andrasev Nadja Szimbiózis c. animációs rövidfilmje a világ egyik leginnovatívabb filmfesztiválján, a texasi Austinban tartott South by South West Oscar-kvalifikációs filmfesztiválon bizonyult a legjobb rövidfilmnek.

A Los Angeles-i International Independent Film Awards-ot idén a BPU sorozat Elektronikus zene epizódja nyerte, amelynek közvetlen Los Angeles-i érintettsége van: a magyar elektronikus zene aranykorának két ismert DJ-je, Deák Ambrus és Kevin (Fine Cut Bodies) ugyanis jelenleg itt él. A Chi Recordings kiadó alapítója, Kevin révén a magyar elektronikus zene világszerte ismert lett – és az alkotók egy részét egészen LA-ig repítette. Ezt a filmben el is mesélik – írja a Petőfi Live.

A másik magyar sikert Andrasev Nadja a világ egyik legsokszínűbb filmfesztiválján, a South By South West-en (SXSW) érte el animációs rövidfilm kategóriában. Az SXSW-t története során először rendezték meg online, a díjazottakat az Oscar-kvalifikációs filmfesztivál honlapján jelentették be.

A címlapfotó illusztráció.