Új helyszínen rendezik meg idén a VéNégy Fesztivált

 

Új helyszínen, a Visegrádi várral szemben, a nagymarosi Duna-parton rendezik meg idén a VéNégy Fesztivált és Színházi Találkozót, a tervek szerint június 25. és 28. között.

Az eseményen népszerű magyar zenekarok koncertjei mellett színházi előadások, sportolási lehetőségek, közösségi programok, gasztronómiai különlegességek várják az érdeklődőket, emellett az egyedülálló természeti környezet adta lehetőségeket is igyekeznek kihasználni – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Mint írták, a fesztivált természetesen csak akkor tudják megrendezni június 25. és 28. között, ha a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében kihirdetett vészhelyzetnek vége és a korlátozásokat feloldják.

A VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó új helyszíne Nagymaroson a Duna-parton, a Börzsöny és a Szent Mihály-hegy lábánál található. A szervezők a kulturális programok mellett az elmúlt években is felhívták a figyelmet a tájegység természeti szépségeire, és ez az új helyen még hangsúlyosabb lesz, hiszen lenyűgöző kilátás nyílik a Visegrádi várra és a Pilis vonulataira.

A fesztivál zenei kínálatában szerepel a Halott Pénz, a Blahalouisiana, Rúzsa Magdi, a Punnany Massif, a Follow the Flow, a Random Trip, az Ivan & The Parazol, az Erik Sumo Band, a Péterfy Bori & Love Band, a Lóci Játszik, a Supernem, a Carson Coma és az Európa Kiadó. Koncertet ad a Russkaja, és idén is érkeznek külföldi fellépők Lengyelországból, Csehországból és Szlovákiából.

A színházi sátorban a visegrádi négyek országainak társulatai váltják egymást, emellett utcaszínház, közösségi programok, sportolási lehetőségek és gasztroudvar is várja az érdeklődőket.