×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egri Csillagok, az Erdélyi Fejedelemség kialakulása és a Varázsfuvola is terítéken az M5 szerdai oktatási csomagjában

 

Az M5 kulturális csatorna oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. Minden hétköznap reggel 8-tól este 20.30-ig terjedő műsorsávban a biológia, földrajz, matematika, történelem, nyelvtan és a nyelvtanulásé a főszerep. A Felsős és Érettségi című műsorok az általános iskolai és gimnáziumi évfolyamoknak szólnak, a Szólalj meg! című sorozattal pedig kitekintenek a nyelvtanulás felé, majd a Mindenki Akadémiája című műsorokban az egyetemi tananyag felé is.

Március 18-án (szerdán) reggel 8 órától 11 óráig a Felsős című műsort sugározza az M5, amelyet ezúttal elsősorban a 6. osztályos tanulók figyelmébe ajánlanak. Biológiával kezdenek, ahol a rétek állatvilágát mutatják be. Ezután a magyar irodalom egyik nagyjának, Gárdonyi Gézának klasszikusával, az Egri Csillagokkal foglalkoznak.

Természetesen a történelem sem maradhat ki, ezúttal az Erdélyi Fejedelemség kialakulásával ismerkedhetnek meg a nézők. Matematikából a százalékszámítással fognak foglalkozni, majd a művészet jegyében Wolfgang Amadeus Mozart egyik leghíresebb operáját, a Varázsfuvolát mutatják be.

Az Irány az élet című szegmensben olyan mindennapi témákban tehetünk szert praktikus ismeretekre, mint a bankszámlanyitás vagy a lakásvásárlás, de megismerhetjük az alkotmány jelentését és a magyar gyógyszerészet történetét is. Ezt követően 11 órától délig a nyelvtanulásé lesz a főszerep, a Szólalj meg! című sorozatban az angol és az olasz nyelvvel fognak foglalkozni.

Az Érettségi című műsorban 12 órától nyelvtannal kezdenek, szó lesz a toldalékokról és ragokról. Ezután a matematika következik, a gyöktényezős kifejezésekkel folytatják. Biológiából a kültakaróval, informatikából pedig a programozással fognak foglalkozni. Történelemből az Európai Unió kialakulásával és működésével ismerkedhetnek meg a nézők.

Este 20 órától a Mindenki Akadémiája című műsorban választ kaphatunk arra a kérdésre, hogy vajon növelhető-e az intelligencia, és ha igen, hogyan.

A Nielsen Közönségmérés adatai alapján március 16-án (hétfőn) reggel 8 és 14 óra között, amikor az M5 oktatási műsorokat közvetített, a csatorna piacvezető volt a 4-17 évesek korcsoportjában. „Reméljük, hogy adásainkkal a jövőben is hasznos segítséget nyújthatunk az otthon tanuló diákok számára” – fogalmaz közleményében az MTVA.

A műsorok elérhetőek lesznek a www.mediaklikk.hu/digitalisoktatas oldalon, illetve a Telekom IPTV és TVGo, valamint a Vodafone TV replay-szolgáltatásokon keresztül is.