Szabadon hozzáférhető M3.hu tartalmak, MTVA–Nava-együttműködés az oktatási anyagok elérésében

 

Cikkünk frissült. 

A közmédia segítve a kultúrához, értékes és szórakoztató tartalmakhoz hozzáférés lehetőségét az elmúlt 60 év legnépszerűbb műsoraiból készült több százas válogatást tesz szabadon hozzáférhetővé, korlátozás nélkül az m3.hu oldalon – közölte az MTVA sajtóosztálya.

Így tv-filmek, kabarék, minisorozatok, gyermek- és ifjúsági filmek, ismeretterjesztő filmek, úti filmek, portréműsorok lesznek napi szinten láthatók. A közmédia ilyen módon is szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy az online térben megkönnyítse a kultúrához, tartalmas műsorokhoz történő hozzáférést a lehető legszélesebb körben. Az elérhető tartalmak száma hétről hétre folyamatosan bővül.

Együttműködésben segít az MTVA és a Nava az oktatási anyagok elérésében

A koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedések folytán a Nava-pont-hálózat intézményei (iskolák, óvodák, közintézmények) bezártak. Ezért az MTVA, a Nemzeti Audiovizuális Archívum (Nava) és az oktatást támogató kormányzati intézmények három egyszerű lépésben igyekeznek a felhasználókhoz eljuttatni az oktatási tartalmakat a digitális oktatásra történő átállás keretében.

1. A közmédia csatornáján (M5) oktatási célú és felhasználású tartalmakat közvetít.
2. A mediaklikk.hu ezeket a tartalmakat párhuzamosan azonnal elérhetővé és visszajátszhatóvá teszi.
3. A nava.hu feldolgozza az oktatási célú tartalmakat, majd téma szerint csoportosítva eljuttatja az oktatást támogató intézményeknek.

Ezzel egyidejűleg a https://nava.hu/tematikus/oktatas/ oldalon szabadon hozzáférhetők a nava.hu-ban található oktatási tartalmak minden felhasználó számára – áll a közleményben.