Sokoldalú zseni címmel ad koncertet a Savaria barokk zenekar Bach műveiből

 

Sokoldalú zseni címmel ad koncertet a Savaria barokk zenekar márciusban a MOM Kulturális Központban a Bach Mindenkinek Fesztivál részeként – mondta az együttes vezetője az M1 Ma délelőtt vasárnap műsorában.

Németh Pál fuvolaművész kiemelte: március 16-i műsorukban szóló csellista, szólóénekes és kamarazenekar előadásában is hallhatók lesznek Johann Sebastian Bach művei, a koncert végén pedig két énekes szólistával egy kantátát szólaltat meg a zenekar a hívő lélek és Jézus párbeszédéről. Hozzátette Pápai Erika színművésznő közreműködésével Bachról szóló versekkel is készülnek.

A Bach Mindenkinek Fesztivál 2015-ben Budapest belvárosának öt szabadtéri helyszínéről indult, idén pedig már több mint 120 településen mutatja be Bach zenéjén keresztül a klasszikus kultúra értékeit – mondta Kovács Zalán László fesztiváligazgató.

Hangsúlyozta: a hangversenytermek mellett 85 templomba, több mint 50 iskolába és mintegy húsz kórházba is eljutnak ingyenes programjaikkal. A repertoárban klasszikus – archaikus és mai hangszereken előadott – Bach-művek mellett jazz vagy latin zenei átdolgozások is szerepelnek, de sakkal, színházzal és prózával kiegészített rendezvényeik is lesznek.