Ösztöndíj szerb-magyar kettős állampolgárok részére

 

Az Európai Polgár Közhasznú Alapítvány „A szerb-magyar baráti kapcsolatok, az együttműködés és a demokrácia segítése, erősítése” címmel ösztöndíj pályázatot hirdet nagykorú szerb-magyar kettős állampolgárok számára – tájékoztatott az alapítvány pénteken.

A pályázat célja a szerb-magyar gazdasági, kulturális és politikai kapcsolatok megismertetése és erősítése. Ennek érdekében a nyertesek havi egy alkalommal olyan előadásokon, konferenciákon vagy szakmai műhelymunkákon fognak részt venni, amelyeken megismerhetik a magyar-szerb kapcsolatokat – közölték.

Mindennek az a célja, hogy a pályázók aktív és tudatos polgárai legyenek országaiknak, ezzel építve a két állam közötti együttműködést és baráti kapcsolatokat, illetve elősegítsék Szerbia európai uniós csatlakozását, az ezer éves magyar-szerb baráti kapcsolatokra építve – teszik hozzá.

A közlemény szerint olyan nagykorú, legalább középfokú végzettségű kettős állampolgárok jelentkezését várják, akik rendelkeznek Magyarországon bejelentett lakcímmel. Az ösztöndíj összege 12 hónapon keresztül havi 10 ezer forint. A pályázatok beérkezési határideje 2020 január 15. – közölte az alapítvány.