A fehér szarvas című történelmi drámát mutatják be a Duna Palotában

 

Andrási Attila rendezésében mutatják be szerda este a Duna Palota színpadán Zilahy Lajos A fehér szarvas című művének átiratát, amely egy katonatiszt megpróbáltatásain keresztül mutatja be a trianoni tragédiát követő időszak viszonyait.

A fehér szarvas című történelmi drámát a magyarkanizsai Udvari Kamaraszínház előadásában láthatják a nézők – hangzott el az M1-en.

Andrási Attila rendező, a kamaraszínház művészeti vezetője elmondta: kevés színdarab született az 1920-as évek Magyarországáról. Szerinte Zilahy Lajos négy felvonásos színműve valóságosan írja le a hazát vesztett embereknek a menekülését az elcsatolt területekről. A darab két helyszínen: Erdélyben és Székesfővárosban játszódik.

Szabó Sipos Barnabás színész arról beszélt, hogy az általa alakított Karakán László katonatiszt saját hazájában jogvesztetté vált, megpróbáltatásain keresztül pedig valós képet kaphatnak a nézők az 1920-as évek elejének magyar viszonyairól és példát bátorságból, hitből, emberségből, hazaszeretetből és szerelemből is.