Budapest Bár-koncert a Magyar Nemzeti Cirkusz artistáival

 

Közös koncertet ad a Budapest Bár a Magyar Nemzeti Cirkusz artistáival. A produkció augusztusban Balatonlellén volt először látható, most ismét összeáll, ezúttal október 24-én a cirkusz Nagytétényben felállított sátrában.

„Számunkra is új élmény ez a közös projekt, ugyanis itt nem arról van szó, hogy egy cirkuszi műsort mutatunk be és a zenekar kísér minket, hanem magát a koncertet egészítettük ki cirkuszi produkciókkal” – idézte ifj. Richter Józsefet, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatóját a közlemény.

Mint írták, Farkas Róbert, a Budapest Bár vezetője elmondta, milyen zenékre számíthatnak, ők pedig átgondolták, ezek mellé milyen produkciókat tudnak illeszteni. A közös műsor záró darabjában a Budapest Bár „Joseph! Joseph!” című dala szól, miközben az artisták a lovak hátán szaltóznak.

A 2007-ben alakult Budapest Bár a húszas-harmincas évekbeli, budapesti kávéházak világába visszanyúló dalok cigányzenei feldolgozásával vált népszerűvé. Az eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár tizenegy énekessel működik. Az ismert dalokat cigányzenei alapokon, dzsessz, pop, rock, klezmer és számos más zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra, egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait megteremtve.

A Budapest Bár zenekarban Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő) és Kisvári Ferenc (dob) játszik.

A Magyar Nemzeti Cirkusszal közös produkcióban október 24-én az énekesek közül Kiss Tibor, Behumi Dóra, Kollár-Klemencz László, Keleti András, Rutkai Bori és Frenk lép színpadra.

FRISSÍTÉS

A Budapest Bár október 24-i koncert-cirkuszi előadása technikai okok miatt elmarad. A budapestbar.jegy.hu oldalon vagy a jegy.hu-n foglalt jegyek visszaváltásáról e-mailben kapnak értesítést a vásárlók.