Ősszel folytatódik a Cziffra Művészeti Központ kulturális programsorozata

 

Ősszel négy vidéki helyszínre és a fővárosba is ellátogat a Cziffra Művészeti Központ kulturális rendezvénysorozata, melynek gerincét egy kortárs képzőművészeti kiállítás adja.

A Cziffra György nevét viselő roma oktatási és kulturális központ három éve jött létre, egyik céljuk az iskolai szemléletformálás, ennek jegyében rendeztek például Biatorbágyon egy gyerekszínházi előadást, a Romani Design által tartott kézműves foglalkozásokon pedig többek között a roma motívumokkal ismerkedhettek meg az érdeklődők – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Joka Daróczi János szerkesztő, rendező, a Cziffra Művészeti Központ tanácsadó testületének tagja elmondta: a Cziffra Művészeti Központ 13 állomásos országos kulturális rendezvénysorozata keretében a nyár folyamán eljutottak a nagy kulturális fesztiválokra is.
A nyári fesztiválszezon után a programsorozat ősszel folytatódik, négy vidéki helyszínre és Budapestre látogatnak el.

A programok gerincét egy kortárs roma alkotók műveiből válogatott vándorkiállítás adja, amely a hétvégén nyílt meg Biatorbágyon. A szervezők a programsorozattal a helyi közönséget szólítják majd meg korosztályok szerint.

A rendezvénysorozat célja, hogy elvigye a roma kultúrát, képzőművészetet, zenét, színházi produkciókat a különböző településekre.
Kiemelte, hogy a Budapesten épülő Cziffra Művészeti Központ küldetése, hogy a fiataloknak lehetőséget nyújtson, távlati céljuk, hogy egy olyan közösségi teret teremtsenek, amely bemutatja a magyar kultúra szerves részévé vált roma kultúra értékeit és sokszínűségét a cigány kultúra nemzetiségi hagyományaival, művészeti örökségével és kortárs jelenével a képzőművészettől a könnyűzenén át a színpadi produkciókig.

A címlapfotó illusztráció.