Olaszország áll az Európai hidak rendezvénysorozat középpontjában

 

A Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) rendezvénysorozatának középpontjában Itália áll. Az Európai hidak rendezvény szeptember 18. és 27. között várja a közönséget koncertekkel, filmvetítéssel és irodalmi esttel.

A nyitóesten Monteverdi Orfeója Fischer Iván újrakomponált befejezésével, Baráth Emőke és Valerio Contaldo közreműködésével szólal meg. A fesztiválon egy színpadon láthatja a közönség a mezzoszoprán Nora Fischert édesapjával, Fischer Ivánnal, közös koncertjükön a 20. századi zene két jelentős alakja, Ottorino Respighi és Luciano Berio muzsikája szólal meg.

A BFZ harmadik, modern koncertjén zeneszerzőként és szólistaként áll színpadra Giovanni Sollima csellista – közölte az intézmény.

A rendezvényen fellép a tamburinos-énekes Rachele Andrioli és a harmonikás Rocco Nigro is, Mimmo Epifani mandolinos-énekes pályafutásának legjobb dalaiból és a tavaly megjelent, Putiferio című pizzica albumról ad ízelítőt.

Szkárosi Endre, a Literárium Extra olasz irodalmi estjének összeállítója a 20. és 21. századi olasz irodalomra fókuszált, az est meghívottja Daniele Benati, aki az angol és az ír irodalom olasz fordítója is.

A vetítéseken Federico Fellini Az édes élet és az Oscar-díjas 8½ című filmet, valamint Paolo Sorrentino A nagy szépség és Ifjúság című moziját tekinthetik meg az érdeklődők a Müpában.