Este még a víziló is fogat mos

 

Fókabemutató, látványetetés és rovarkóstolás: rengeteg programmal várták a családokat az Állatkertek éjszakáján, tizenhárom helyszínen. Az a cél, hogy az emberek ilyenkor benézhessenek a kulisszák mögé. A szakemberek ugyanis azt mondják, hogy sötétedés után közelebb lehet kerülni az állatokhoz, mint nappal – hangzott el az M1 Híradójában.

Este még a víziló is fogat mos – például ez is kiderült Debrecenben, az Állatkertek éjszakáján. A műveletet általában zárás után végzik a gondozók, a péntek este azonban kivétel volt.

Csilivel, az arapapagájjal is egészen közelről ismerkedhettek meg a látogatók. Az Állatkertek éjszakájának meglepetése Debrecenben egy varánusz volt. A fokozottan védett állat még fiatal, inkább egy gyíkhoz hasonlít, de hamarosan háromszorosára nő majd.

A fővárosban fényfestéssel és például éjszakai fókashow-val is várták a látogatókat. Voltak szakvezetések, ahol az éjszakai állatokkal és azok szokásaival lehetett megismerkedni, valamint szerveztek látványetetéseket és állatbemutatókat is.

De nem csak az állatokról szólt a péntek este. Akinek volt kedve hozzá, részt vehetett a csillaglesen vagy bepillanthatott a jégszobrászok munkájába is.

A budapesti állatkert este hétkor nyitotta ki kapuit, a programok pedig éjfélig tartottak. Ezalatt a pár óra alatt több ezres tömeg fordult meg az állatkertben, ahol már a nyolcadik Állatkertek éjszakáját tartották.

Idén az ország tizenkét településén, összesen tizenhárom állatkert, tropikárium és vadaspark nyitotta ki kapuit éjszaka.