logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gary Oldman koporsóban készült Drakula szerepére

| Szerző: hirado.hu
A színész hátborzongató módot eszelt ki karaktere mélyebb megértése érdekében.

Oldman alakítása az 1992-es Bram Stoker regénye nyomán, Francis Ford Coppola rendezésében készült vámpírfilmben, mondhatni legendássá nőtte ki magát a popkultúrában.

Az Oscar-díjas színész Vlad Tepes bőrébe bújt a Drakula című moziban, a szerepre készülés részeként pedig egészen messzire ment, állítólag minden éjszakáját egy koporsóba zárva töltötte – írja a Just Jared.

Gary nagyon komolyan vette a hiteles karakteralakítást, ezért éjjelente egy koporsóban hajtotta álomra a fejét. Ez teljes mértékben az ő ötlete volt, mindannyiunktól elzárkózott. Csak a felvételek alatt láttuk őt, utána mindig eltűnt, mintha soha ott se lett volna

–árulta el színésztársa Carey Elwes, aki Arthur Holmwoodot játszotta a nagysikerű vámpírfilmben.

via GIPHY

Oldman azonban nemcsak a Drakulában nyújtott felejthetetlen alakítást, nevéhez fűződik még A legsötétebb óra, A sötét lovag trilógia, valamint ő alakította a Harry Potter-filmek egyik nagy közönségkedvencét, Sirius Blacket is.

A színész egyébként szintén részt vesz a január 1-jén debütáló Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts (Harry Potter 20. évforduló: Visszatérés Roxfortba) című műsorban a három főszereplő, Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint társaságában, a Hagridet alakító Robbie Coltrane, a Draco Malfoyt játszó Tom Felton, továbbá Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange) mellett a több epizódot rendező Chris Columbusszal együtt.

A Harry Potter-különszámot az HBO Max steramingplatformon láthatják a nézők.

Chris Columbus az első két film rendezője a bejelentés kapcsán adott interjújában többek között azt is elárulta, hogy már tárgyalásokba kezdett a filmstúdióval, hogy kiadják a Harry Potter és a bölcsek köve háromórás vágatlan verzióját, amiben a nagy közösségkedvenc kísértet, Hóborc is szerepel.

 

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még