logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az elhunyt 14 éves fiú szülei a híres rappert okolják gyermekük halála miatt

| Szerző: hirado.hu
Újabb pert akasztottak Travis Scott nyakába, akinek november eleji koncertjén tíz ember vesztette életét.

Újabb perrel néz szembe az amerikai énekes és rapper, Travis Scott, miután a 14 évesen elhunyt, John Hilgert szülei is beperelték őt és a Live Nationt -írja a Just Jared.

A Texasban benyújtott beadvány szerint a koncert szervezői nem biztosítottak biztonságos környezetet a résztvevők számára, beleértve a biztonsági személyzet, valamint kiemelték a sorompók és a sürgősségi személyzet hiányát.

„Elviselhetetlen a fájdalom, hogy fiunk, John nem tért haza egy ilyen eseményről. Nagyszerű fiatalember volt, aki egyszerűen csak szerette volna élvezni az első koncertélményét a barátaival”

– nyilatkozta az apa.

A család egymillió dollárt követel, ami messze elmarad attól a pertől, melyet több mint 125 koncertrésztvevő közösen adott be néhány hete Travis Scott, Drake, aki az est meglepetésvendége volt, az Apple és a Live Nation ellen.

A 750 millió dolláros, vagyis közel 240 milliárd forintos kereset benyújtója, Tony Buzbee houstoni ügyvéd a fellépőkre és a szervezőkre hárítja a felelősséget, hanyag szervezéssel és a biztonsági protokoll be nem tartásával vádolja őket.

“Nincs az a pénz, ami a résztvevők és a megsérült vagy elhunyt rajongók hozzátartozóit kárpótolni tudná. A perben kért összeg valamelyest talán megpróbálja helyrehozni a felperesek által elszenvedett károkat és veszteségeket”

– fogalmazott az ügyvéd, aki átlátszó és groteszk próbálkozásnak tartja Travis Scott múlt héten kiadott közleményét, miszerint fizeti az áldozatok temetését, valamint a résztvevők belépőjegyeit is visszatéríti.

Travis Scott amerikai rapper a Texas állambeli Houstonban rendezett Astroworld nevű zenei fesztiválon koncertezett november 5-én. A tömeg váratlanul megindult a színpad felé, ami miatt tízen meghaltak, köztük egy 9 éves kisfiú is, és sokan megsérültek. Sajtóhírek szerint a tömegben többeket agyontapostak, 25 embert szállítottak kórházba, másokat pedig a helyszínen láttak el.

A tragédia percekkel a koncert kezdete után történt, a helyszínen tartózkodók szerint ahogy a tömeg nyomása miatt egyre több volt a sérült, azzal párhuzamosan a pánik is fokozódott. Amikor egyértelművé vált, hogy sokan megsérültek, a szervezők leállították a koncertet. A tragédia után több száz ember sérüléseit kellett ellátni.

Ajánljuk még