×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Az ABBA-val kell versenyezniük a fiataloknak a Grammy-díjért

 

Jon Batiste amerikai dzsessz-, blues- és rockzenész kapta a legtöbb, 11 jelölést a 2021-es Grammy-díjra, őt Justin Bieber, Doja Cat és H.E.R követi nyolc-nyolc jelöléssel az amerikai lemezakadémia keddi bejelentése szerint.

Billie Eilish és testvére Finneas O’Connor a Grammy-díjak 62. átadási ünnepségén (Fotó: Nemzeti Fotótár/EPA/David Swanson)

Batiste és Bieber a legnagyobb presztízsű kategóriában az év albuma címért versenyez Billie Eilishsel, Doja Cattel, H.E.R-rel, Kanye Westtel, Tony Bennett-tel, Lady Gagával, Olivia Rodrigóval és Taylor Swifttel.

Ez az első alkalom, hogy a három legfontosabb kategória – az év albuma, dala és felvétele – jelöltjeinek számát nyolcról tízre növelték, a változást Harvey Mason Jr., az akadémia ügyvezetője jelentette be.

Eilish, Rodrigo, Bieber és Batiste az év felvétele kategóriában is kapott jelölést, és a svéd ABBA új kislemezével, az I Still Have Faith in Youval is versenyezniük kell. Swift jelölést szerzett az év albuma kategóriában az Evermore-ral, de sem az év dalai, sem az év felvételei között nem található a neve.

A 18 éves Rodrigo – aki januárban tört be az amerikai slágerlistákra – hét jelölést kapott, köztük a legjobb új előadó kategóriában, valamint debütáló, Sour című lemezével az év albuma címért is indulhat.

A zenei ipar legfontosabb elismeréseit január 31-én adják át ünnepi gálán Los Angelesben.