logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kölyökkutyát akartak, rókát adtak el a családnak

Rókának bizonyult egy perui család kutyája: a kölyökkorában megvásárolt állatról csak felcseperedése után derült ki, hogy valójában egy pamparóka.

A család Lima központjában vette fél éve a “kiskutyát”, amely a Run Run (Fuss Fuss) nevet kapta, de idővel egyre furcsábban viselkedett, üldözni kezdte a szomszédok baromfijait, és le is ölte őket, amivel magára haragította a szomszédságot.

A család azt hitte, hogy fajtatiszta kölyökkutyát vásároltak. A közelmúltban azonban rá kellett jönniük, hogy egy culpeo pamparókát (Lycalopex culpaeus) fogadtak be. Run Run közben elszökött gazdáitól, és jelenleg a vadvédelmi szolgálat is keresi, hogy egy vadrezervátumba vagy állatkertbe vigyék.

Az Andokban élő pamparókának vékony lába, bozontos farka, hegyes feje és feltűnő füle van. A vadvédelmi szolgálat szakértője elmondta, hogy a vadorzók sokféle vaddal kereskednek illegálisan Limában, amelyeket főleg az Amazonas vidékéről rabolnak el. Sok példányt kölyökkorában ejtenek fogságba, szüleiket megölik – mondta a szakember.

Az illegális állatkereskedelem Peruban bűncselekménynek számít, és 3-5 évig terjedő börtönnel büntethet

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még