logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Brandon Lee menyasszonya megtörte a csendet szerelme haláláról

| Szerző: hirado.hu
A harcművész-filmsztár A holló című film forgatása közben lelte halálát, amikor színésztársa, Michael Massee rálőtt egy fegyverrel. Eliza Hutton, Brandon egykori menyasszonya megszólalt Brandon halálával kapcsolatban, miután a Rust című film forgatása közben hasonló módon, egy kellékfegyver kioltotta az operatőr Halyna Hutchins életét.

Eliza Hutton a People magazinnak mesélt vőlegénye haláláról, amely 1993-ban A holló című film forgatásán történt. Lee társa, Michael Massee a jelenethez használt fegyverrel rálőtt a színészre, amiben azonban éles lőszer volt, Brandon Lee pedig belehalt sérüléseibe.

„Huszonnyolc évvel ezelőtt összetörtem a sokk és a gyász alatt, amikor Brandont, életem szerelmét ilyen értelmetlen módon elveszítettem” – mondta Eliza Hutton. „Fáj a szívem Halyna Hutchins családjáért, és mindazokért, akiket hátrahagyott.”

„Szeretném megkérni az illetékes személyeket, akik változtathatnak a helyzeten, hogy fontolják meg a forgatásokon használt valódi fegyverek lecserélését másra” – mondta Hutton.

A pár 1993. április 17-én kelt volna egybe, ám a március 31-én történt tragédia meghiúsította a tervet.

A Rust című westernfilmen történtek után Shannon Lee, Brandon testvére is megszólalt:

„Együttérzünk Halyna Hutchins családjával, Joel Souzával és mindazokkal, akik érintettek a szomorú balesetben. Soha senkinek nem szabadna kellékfegyver által meghalnia egy forgatáson. Pont.”

A történtek hatására a Change.org oldalon petíciót indítottak, amelyben követelik, hogy a filmes produkciókban tiltsanak be minden valódi lőfegyvert. A petíciót Bandar Albuliwi rendező kezdeményezte:

„Halyna egy tehetséges operatőr, és egy odaadó barát volt, akinek az élete tragikus módon ért véget, egy valódi lőfegyver használata miatt. Biztosítanunk kell azt, hogy ilyen soha többé ne fordulhasson elő”– mondta el Bandar Albuliwi.

A petíciót azóta már 64 696-an írták alá, a számok azóta is nőnek.

A halálos baleset az új-mexikói Santa Fe közelében, a Bonanza Creek ranchon tartott filmforgatáson történt. Alec Baldwin, a westernfilm főszereplője és producere egy a forgatáson használt kellékfegyverrel lőtt és talált el két embert. A 42 éves Halyna Hutchins operatőr halálos sebet kapott, a 48 éves Joel Souza rendezőt pedig a vállán érte a lövés, őt kórházba kellett szállítani, ahonnan azóta már kiengedték.

Címlapfotó: twitter.com (@people)

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még