logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Alec Baldwin halálos lövése: „Volt bizonyos önteltség abban, ahogy a fegyvereket kezelték a forgatáson”

A seriff közlése szerint a fegyver egy vintage Long Colt pisztoly volt, amelyet három ember kezelt: Baldwin, aki elsütötte, David Halls rendezőasszisztens és Hannah Gutierrez-Reed fegyvermester. „Volt bizonyos önteltség” azt illetően, ahogyan a fegyvereket kezelték a forgatáson – jegyezte meg Mendoza.

Túl korai még vádemelésről beszélni a Rust című film új-mexikói forgatásán történt halálos baleset ügyében, de minden lehetőség az asztalon van, és senkit nem zárnak ki jelenleg a hatóságok – jelentette ki szerdán Mary Carmack-Altwies új-mexikói kerületi ügyész a nyomozás állásáról tartott sajtótájékoztatón.

Adan Mendoza Santa Fe megyei seriff megerősítette azokat a korábbi értesüléseket, amelyek szerint a forgatás próbáján Alec Baldwin fegyvere éles ólomlőszerrel volt megtöltve, amikor leadta a halálos lövéseket Halyna Hutchins operatőrre és megsebesítette Joel Souza rendezőt.

A seriff közlése szerint a fegyver egy vintage Long Colt pisztoly volt, amelyet három ember kezelt: Baldwin, aki elsütötte, David Halls rendezőasszisztens és Hannah Gutierrez-Reed fegyvermester.
Amikor a fegyver elsült, mintegy kilencven–száz ember tartózkodott a forgatáson.

A seriff hozzátette, hogy mintegy 500 lőszert foglaltak le, köztük kellékfegyverek töltényeit, vaktöltényeket és élestöltényeket, továbbá három lőfegyvert és számos más bizonyítékot.
Volt bizonyos önteltség abban, ahogy a fegyvereket kezelték a forgatáson” – jegyezte meg Mendoza. Hozzátette: úgy véli, vannak bizonyos biztonsági kérdések, amelyekre a filmiparnak és esetleg Új-Mexikó államnak is felelnie kell.

Eddig senki ellen nem emeltek vádat, de Mendoza és Carmack-Altwies is hangsúlyozta, hogy túl korai még vádpontokról beszélni, de elfogatóparancs esetén vádat emelnek. Senkit nem zárunk ki jelenleg – mondta az ügyész, és hozzátette, a nyomozás nem zárult le, a nyomozók egyelőre nem tudják megmondani, hogy hanyagság történt-e, és ha igen, ki a felelős.

A baleset a Rust című westernfilm forgatásán történt október 21-én az új-mexikói Bonanza Creek farmon. Baldwin játssza a főszerepet a fimben, amelynek egyben producere is.

Olvasson tovább:

Megszólalt a lelőtt operatőr apja – őt hibáztatja a tragédiáért

Kiszivárogtak a részletek – ez történt másodpercekkel Alec Baldwin lövése után

Börtönbe is kerülhet Alec Baldwin

 

Halyna Hutchins operatőrt ábrázoló kép az emlékére rendezett gyertyás virrasztáson az Új -Mexikó állambeli Albuquerque-ben 2021. október 23-án. Alec Baldwin amerikai színész két nappal korábban egy kellékfegyverrel agyonlőtte a vezetőoperatőrt, a rendezőt pedig megsebesítette az új-mexikói Santa Fe közelében tartott filmforgatáson (Fotó: MTI/AP/Andres Leighton)

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még