logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Aggódik a királyi család: szankciókat vezettek be II. Erzsébet érdekében

| Szerző: hirado.hu
A királynő romló egészségügyi állapota miatt többé nem mehet kísérő nélkül rendezvényekre.
London, 2020. november 8.
II. Erzsébet brit királynő
MTI/AP/PA/Aaron Chown

Őfensége kórházban töltött egy éjszakát múlthét szerdán, miután egy előre egyeztetett vizsgálat miatt időpontra érkezett a VII. Eduárd királyi kórházba. Az uralkodó rövid kórházi tartózkodásának okát nem árulták el, de egy, az intézményben dolgozó bennfentes szerint, II. Erzsébetet azért tartották bent, mert túl későre járt és a több mint negyven kilométeres út megtétele helyett, az orvosok azt javasolták, hogy a kórházban pihenje ki magát.

A kivizsgálást megelőző napon, a Buckingham-palota közleményben jelentette be, hogy az uralkodó orvosi tanácsra „vonakodva ugyan”, de lemondta észak-írországi látogatását.

Az aggodalom nem csak a rajongókat emésztette, hanem a királyi család tagjait is, ezért kénytelenek voltak lépéseket tenni II. Erzsébet érdekében.

Őfensége mostantól nem vehet részt egy rendezvényen sem anélkül, hogy egy másik királyi személy ne lenne mellette. A döntés egyrészről a királynő egészségét szolgálja, ugyanis egy hatalmas felelősséggel járó teher kerül le a válláról, valamint praktikuma is van a szankciónak, mivel ha bármi problémája akad II. Erzsébetnek, ez esélyt ad arra, hogy lemondja szereplését, anélkül, hogy csalódást okozna a közönségnek, hiszen mindig lesz egy családtag a közelben, aki le tudja vezényelni a hivatalos eseményt – írja a PageSix.

A királynő egészségügyi állapota nagy riadalmat keltett nem csak a britekben, de a sajtóban egyaránt. A lapokban elkezdtek megjelenni az Erzsébet királynő halála utáni eseményeket részletező összeállítások, amelyek napra lebontva leírják a „London Bridge hadműveletet”, ami azonnal életbe lép, mikor az uralkodó meghal.

A királynő azonban minden aggodalom ellenére, korához képest jó egészségnek örvend, ennek megőrzése érdekében az alkohol fogyasztásról is lemondott. Őfensége korábban minden este megivott kedvenc gin-martinijéből egy pohárkával, amit néhai férje, Fülöp herceg kevert ki neki.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még