×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Egy jogi szakértő a Talpra magyarban árulta el, mi várhat Alec Baldwinra

 

Tragédia történt Alec Baldwin új filmjének forgatásán. Ennek kapcsán beszélgettek a Talpra magyar műsorvezetői Dr. Borbély Zoltán ügyvéddel, aki elmagyarázta ennek a halállal végződő ügynek a jogi hátterét.

Santa Fe, 2021. október 22.
Alec Baldwin amerikai az új-mexikói Santa Fe közelében tartott filmforgatáson 2021. október 21-én, miután egy kellékfegyverrel agyonlőtte a vezetőoperatőrt, a rendezőt pedig megsebesítette. A westernfilmnek a színész főszereplője és producere volt.
MTI/AP/Santa Fe New Mexican/Jim Weber

Halálos baleset történt Alec Baldwin amerikai színész westernfilmjének forgatásán. A 68 éves színész egy, a forgatáson használt kellékfegyverrel lőtt, és eltalált két embert. A 42 éves Halyna Hutchins operatőr halálos sebet kapott, a 48 éves Joel Souza rendezőt pedig kórházba kellett szállítani. Mint kiderült, a fegyverben éles lőszer volt.

A legfőbb kérdés, ami mindenkit foglalkoztat, hogy ki tehető felelőssé a tragédia kapcsán. Alec Baldwin színészként vagy producerként számíthat-e vádemelésre, vagy a fegyvermester áll majd bíróság elé. A történtek jogi hátteréről Harsányi Levente és Bikfalvi Tamás egy szakértőt kérdezett az ügyben.

"Ez Magyarországon egy halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztettetés lenne, amelyért feltehetően a fegyvermestert okolnák, és azt is, aki odakészítette a fegyvert. Nagyon érdekes kérdés, hogy Baldwin vádlott lenne-e, mint a film producere, az határeset, a magyar és az amerikai jog szerint is. Amerikában ez gondatlan emberölésnek számíthat"

- nyilatkozta a hétfői Talpra magyar műsorában Dr. Borbély Zoltán ügyvéd.

Alec Baldwin felelőssége azon fog múlni, mennyire volt felelős a produkcióban, hogy ő mint a produkció főnöke, miért felelős, felelős-e a kellékekért, hogy azok biztonsága rendben legyen. Mert ha igen, nem kerülheti el ő sem a büntetőeljárást.

A további részletekért, hallgassa vissza a reggeli adást!


Hallgassa vissza!

Hogy pontosan kik ellen emelhetnek vádat Alec Baldwin halálos kimenetelű forgatása miatt, azzal az alábbi cikkünkben foglalkoztunk.