logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Halállal végződő forgatások – nem Alec Baldwiné az egyedüli eset

| Szerző: hirado.hu
Tragikus baleset történt csütörtökön Alec Baldwin amerikai színész westernfilmjének forgatása közben. Baldwin egy, a forgatáson használt kellékfegyverrel lőtt és eltalált két embert. A 42 éves Halyna Hutchins operatőr a helyszínen meghalt, a 48 éves Joel Souza rendezőt pedig kórházba kellett szállítani.

A tragikus eset nem egyedi, több híres, és kevésbé ismert színész vagy stábtag vesztette már életét munka közben, melyeknek története a hollywoodi horrorfilmekét idézi.

Bruce Lee fia, Brandon Lee is filmforgatáson lelte halálát

1993-ban Bruce Lee fia, a szintén harcművész-filmsztár Brandon Lee A holló című filmjének forgatásán lelte halálát. Vaktöltény helyett éles lövedékkel lőttek rá. A színészt eszméletlen állapotban szállították kórházba, ahol a hat órás életmentő műtét ellenére már nem lehetett segíteni rajta. Bruce Lee, a Halálos játszma forgatása után nem érezte jól magát, ezért gyógyszert vett be, ám soha többé nem ébredt fel. Matthew Polly életrajzíró legújabb feljegyzései szerint a harcművész-filmsztár a túlhajszolt életmód, az állandó éjszakai forgatások következtében nagyon legyengült, és ez vezethetett a július 20-án bekövetkezett tragédiához is, amikor az egész napos forgatás után a forróságban Lee hőgutát kapott és meghalt.

Jon-Erik Hexum magát lőtte fejbe

1984-ben Jon-Erik Hexum szenvedett végzetes balesetet, amikor egy kellékpisztollyal lőtte agyon magát a Cover Up című sorozat forgatásán orosz-rulettet játszva. A fegyverben ugyan vaktöltény volt, de olyan közelről lőtte halántékába, hogy emiatt az behatolt a koponyájába. Az összetört csontok belső vérzést okoztak az agyába. Bár megműtötték, a baleset után hat nappal az orvosok agyhalottnak nyilvánították a színészt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Models who passed away. (@celebritydeaths_) által megosztott bejegyzés

Embereket fejezett le egy elszabadult propeller

A Homályzóna című 1983-as film forgatása közben történt meg talán minden idők legszörnyűbb forgatási balesete. Vic Morrow és két gyerekszínész> a forgatókönyv szerint egy helikopter elől menekült. A jelenet felvétele közben a pilóta azonban elvesztette uralmát a gép felett, és lezuhant. Az elszabaduló propeller Vicet és a nagyobbik lányt lefejezte. A másik gyermeket a roncs súlya nyomta agyon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Serpico Tony (@tonyserpico2020) által megosztott bejegyzés

Boris Sagal azonnal meghalt

1981-ben az ukrán származású Boris Sagal rendező a World War III című minisorozat forgatásán belesétált egy helikopter propellerébe. A farokpropeller olyan súlyos nyaki sérüléseket okozott, hogy a rendező a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Repülőgép-szerencsétlenségbe torkollt a forgatás

Az első feljegyzett forgatási baleset 1920-ban történt, a Skywayman című film felvételén. Ormer Locklear műrepülő pilóta és Milton Elliot egy olajfúró toronyba csapódott a repülőgépükkel, azonnal szörnyet haltak. A végzetes jelenet a filmbe is bekerült, mely Locklear látványos mutatványait illusztrálja. A Skywaymanről jelenleg nincs közismert felvétel, a film hivatalosan is elveszettnek számít.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jessica ✨ (@silenceisplatinum) által megosztott bejegyzés

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még