×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Alec Baldwin lelőtte őket: kiengedték a kórházból a rendezőt, az operatőr halálos sebet kapott

 

Joel Souza a Rust című film forgatásakor sérült meg, amikor egy kellékfegyverrel Alec Baldwin rálőtt. A tragikus incidens során egy ember, Halyna Hutchins, a film operatőre életét vesztette. A filmforgatás Santa Fe közelében, a Bonanza Creek ranchon zajlott.

A találat Joel Souza rendező vállát érte, akit a lövések után azonnal kórházba szállítottak. A rendezőt ma kiengedték, további információkat állapotáról nem lehet tudni. A baleset helyszínéről Halyna Hutchins operatőrt lőtt gyomorsebekkel mentőhelikopter szállította az új-mexikói Albuquerque-ben lévő kórházba, aki röviddel ezután elhunyt.

Korábban szárnyra keltek hírek arra vonatkozóan, hogy a rendező állapota kritikus, ám ezt Frances Fisher, a film egyik szereplője cáfolta:
„A rendezőnk, Joel Souza már kijött a kórházból.”

A filmgyártó cég elmondta, hogy egy vaktöltényes kellékfegyver okozta a tragédiát.

A filmforgatás Santa Fe közelében, a Bonanza Creek ranchon zajlott. Alec Baldwin, a westernfilm főszereplője és producere egy a forgatáson használt kellékfegyverrel lőtt és talált el két embert. A 42 éves Halyna Hutchins operatőr halálos sebet kapott.

A hatóságok szerint a történtek vizsgálata még zajlik, a forgatási munkálatokat megszakították. Juan Rios, a seriff szóvivője szerint egyebek között azt vizsgálják, milyen lőszerrel volt megtöltve a kellékfegyver.

A tragédia feldolgozásában pszichológus segíti a stábot. A Rust című filmet gyártó produkciós cég közölte, hogy a forgatás határozatlan időre leállt, a teljes személyzet együttműködik a hatóságokkal.

A hír az egész világot sokkolta, sok híresség részvétet nyilvánított.

Címlapfotó: Twitter.com