×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Lovaggá ütötték Mary Berryt, a britek gasztrokirálynőjét

 

A Sütimester sztárja hivatalosan is dáma lett.

A népszerű sütiműsor 86 éves zsűritagját október 20-án délután a windsori kastélyban tartott beiktatási ceremónián "Dame Commander", azaz a Brit Birodalom Rendjének Parancsnoka kinevezéssel tüntette ki Károly herceg, II. Erzsébet angol királynő trónörököse. A lovaggá ütött férfiak megszólítása a Sir, míg a hölgyeké a Dame, ami a magyar nyelvbe átültetve annyit tesz, dáma.

A Brit Birodalom Érdemrendje átvétele után, Mary fényképeszkedett férjével, Paul Hummings-szal, majd egy gyors interjúra is megállt egy helyi újságnak – írja a JustJared.

Nincsenek szavak. Hihetetlenül hálás vagyok és megtisztelve érzem magam. Most azt kívánom, bárcsak itt lennének a szüleim, de tudom, hogy büszkék rám. A gyermekeim és az unokáim már otthon várnak, tartunk egy kis családi ünnepséget, hiszen most mindenki nagyon izgatott.

Mary hozzátette, hogy mindig is az volt a célja, hogy megszerettesse az emberekkel a sütést-főzést.

Legyen valaki két gyermek édesanyja vagy diák egy kollégiumban, egy dolog közös mindenkiben. Etetni és enni kell, és erre lehet kötelező „muszáj” feladatként tekinteni, de akár meg is tanulhatja jól csinálni és élvezni a konyhában töltött időt.

Korábban olyan hírességeket illettek a lovagi rend női megfelelőjével, mint Helen Mirren, Maggie Smith, Kate Winslet vagy Angela Lansbury.