×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Emily Blunt is csatlakozott az atombomba atyjáról készülő mozihoz

 

A Hang nélkül 38 éves sztárja lesz Christopher Nolan új filmjének női főszereplője.

Nemrég érkezett a hír, hogy az Oscar-jelölt rendező az atombomba atyjáról, a zsidó származású amerikai elméleti fizikus Robert Oppenheimerről forgat életrajzi filmet. A bejelentéssel együtt, a fizikust alakító színész kilétéről is lerántották a leplet, aki nem más, mint a Peaky Blindersből ismert Cillian Murphy. Hozzá csatlakozott most Emily, aki feltételezhetően a tudós feleségét alakítja majd – írja a People.

Oppenheimer (1904-1967) irányította az új-mexikói sivatagban lévő Los Alamosban a titkos Manhattan-tervet. A produkció a 2. világháború alatt játszódik, amikor a zseniális elméleti fizikus kulcsszerepet játszott az atombomba elkészítésében.

Nolan, a Batman: Kezdődik!, az Eredet és a Csillagok között rendezője Kai Bird és Martin J. Sherwin Pulitzer-díjas életrajzi könyve nyomán forgatja a filmet. A felvételek 2022 elején kezdődnek és várhatóan egy évvel később, 2023-ban kerül majd a mozikba.

A rendező már többször dolgozott együtt Murphyvel: a 45 éves színész szerepelt a Batman: Kezdődik!, A sötét lovag, az Eredet és legutóbb a Dunkirk című filmjében is, de ez lesz az első alkalom, hogy ő kapja a főszerepet. A filmsztárt a közelmúltban a Hang nélkül 2. című horrorban láthatták a nézők a filmvásznon, amikor is Emily Blunttal játszott együtt, így a két színésznek nem lesz szokatlan a közös munka.