logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Vilmos herceg kiakadt a milliárdosokra: Inkább a bolygónkra kellene koncentrálni

| Szerző: hirado.hu
Vilmos herceg éles kritikával illette azokat a milliárdosokat, akik csak a vicc kedvéért egy pillanatra kiugranak az űrbe, vagy másokat segítenek hozzá. A herceg szerint sokkal fontosabb teendők vannak itt a földön, amik megoldásra várnak mintsem, hogy híres színészeket utaztassunk a világűrbe.

 

A cambridge-i herceg a BBC riporterének, Adam Flemingnek a Kensington-palotában adott interjújában a klímával kapcsolatos problémákról beszélt, és úgy tűnt, hogy nagyon nincs megelégedve azon milliárdosokkal, akik nélkülözhető űrutazásokra herdálják el a pénzüket.

A herceg felszólalása néhány órával azután történt, hogy a Star Trekből ismert William Shatner 90 évesen, a legidősebb ember lett aki járt az űrben, miután Jeff Bezos Amazon-mágnás Blue Origin New Shepard rakétájának fedélzetén tett űrutazást.

Az éghajlatváltozásról szóló interjújában a herceg azt mondta:

„A világ legnagyobb koponyáira van szükségünk, akik arra összpontosítanak, hogy megpróbáljanak javítani bolygónk helyzetén, nem pedig arra, hogy megtalálják a következő helyet, ahová kiköltözhetnek”

Fenti mondatával a SpaceX  igazgatójára, Elon Muskra utal, akinek ambiciózus tervei között szerepel a Mars kolonizálása.

Mindeközben a királyi családot is pellengérre lehetne állítani a témában. Csak pár hét telt el azóta, hogy Harry hercegnek és feleségének, Meghannak sikerült ismét kivívniuk az emberek ellenszenvét.

Global Citizen Live három fő küldetése a szegénység legyőzése, az esélyegyenlőség és a bolygónk védelme, a rendezvényen pedig a királyi pár is részt vett szeptember végén. Harry és Meghan az eseményen felszólította a világ vezetőit, hogy adományozzanak legalább egymilliárd koronavírus-vakcinákat a rászoruló országoknak.

New York, 2021. szeptember 25.
Harry sussexi herceg és felesége, Meghan sussexi hercegné.
MTI/AP/Mary Altaffer

Az üzenet azonban inkább volt képmutató, mivel a sussexiek egy drága magánrepülővel távoztak a környezetvédelmi rendezvény után. Az Európai Közlekedési és Környezetvédelmi Szövetség jelentése szerint, a magánrepülők tízszer több szén-dioxidot bocsájtanak ki, mint a kereskedelmi járatok, az üvegházhatású gáz pedig nagyban hozzájárul a bolygót sújtó globális felmelegedéshez.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még