×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Ezrek rohamozták meg a koreai édességboltot a Squid Game-ből ismert cukorka miatt

 

A sokak által istenített koreai sorozat, a Squid Game óriási sikereket hozott egy helyi édességkereskedőnek, miután ő szállította a film egyik jelenetéhez szükséges törökmézet.

Arról már írtunk, hogy az ázsiai sorozat szép sikert tudhat magáénak világviszonylatban. A sorozat eladósodott koreai emberekről szól, akik súlyos anyagi nehézségekkel küzdenek, és annak éredekében, hogy kimásszanak a maguknak ásott gödörből, életüket kockáztatva vágnak neki elrablójuk kihívásainak.

Az egyik játék során (Törökméz) a versenyzőknek a dalgona nevű törékeny cukorkába vésett szimbólumot kell kitörniük anélkül, hogy az egész darabot eltörnék, különben azt kockáztatják, hogy a maszkos végrehajtók lelövik őket.

(Forrás: Facebook.com)

A cukorkát jellemzően többféle formában árulják, de a sorozatban egy háromszög, egy kör, egy csillag és egy esernyő alakkal kísérletezhetnek a versenyzők.

Egy darab átszámítva 526 forint (2000 won), de ha nem törik el az első, akkor egy darabot ingyen kap a vásárló.

A 37 éves An Yong-hui nyolc éve készít dalgonát a főváros, Szöul egyik egyetemi negyedében. Ő és munkatársai 15 kiló cukorból 700 cukorkát készítettek a sorozat forgatására.

Mivel a múlt hónapban bemutatott sorozat népszerűsége az egekbe szökött, An már egy hete nem tudott hazamenni, hogy eleget tegyen a Squid Game lelkes rajongóinak, akik már délelőtt 11 órakor sorban állnak a két négyzetméteres utcai konyhája előtt.

Ma már naponta több mint 500 dalgonát ad el, míg a műsor premierje előtt kevesebb mint 200-at értékesített.

A Netflix a műsor készítéséről szóló cikkében azt írta, hogy a rendező, Hwang Dong-hyuk szándékosan választotta a gyerekkori játékokat, hogy a műsor a nézők számára átélhetőbb legyen.