logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

William Shatner: Én vagyok Kirk kapitány, és halálra rémít, hogy az űrbe megyek

| Szerző: hirado.hu
A kilencvenéves színész megnyílt az űrutazással kapcsolatos érzéseiről.

Egy hete érkezett a hír, hogy Shatner rakétasebességgel készül elhagyni a Földet Jeff Bezos űrhajóján, majd pár nappal ezelőtt a pletykákat az Amazon alapítójának cége, a Blue Origin is megerősítette.

Ezzel hivatalossá vált, hogy a 90 éves Shatner lesz a legidősebb ember, akit valaha is fellőttek az űrbe. A kanadai színészt a legtöbben az első Star Trek-sorozatból ismerik, amiben ő játszotta James T. Kirk kapitányt, aki legénységével, köztük a sci-fi történetek egyik legjellegzetesebb figurájával, Spockkal együtt az Enterprise csillaghajón utazva fedezik fel a galaxist.

Az űrutazás ezúttal valamivel kevesebb lesz, mint az évekig futó sorozat, a színész ugyanis csak tíz percet tölt majd 105 kilométeres magasságban.

Bár maga az utazás nem fog sokáig tartani, Shatner mégis halálra van rémülve már a gondolattól is, hogy október 12-én elhagyja a Földet – írta meg a People magazin.

Egy barátom másfél évvel ezelőtt mesélte, hogy Bezos embereket küld majd fel az űrbe, és mennyire király lenne, ha én, mint az egykori Kirk kapitány is benne lehetnék a legénységben. ÉS most itt vagyunk, megyek az űrbe, és ez félelmetesebb, mint eddig bármi az életemben. Hol várom a pillanatot, hol halálra rémülök. Az érzéseim úgy váltakoznak, mint az évszakok

– mesélte a színész a New York-i ComicCon kerekasztal-beszélgetésen.

via GIPHY

Shatnernek egyébként már konkrét terve is van arra a néhány percre, amit fent tölt majd.

Az orromat az üveghez nyomva kémlelem majd a Föld oázisának szépségét, és belenézek az űr sötét mélyébe, és csak reménykedem, hogy nem látok majd senkit, aki ugyanúgy néz rám, mint én őrá.

A Star Trek-rajongók a hivatalos bejelentés óta már kampányt is indítottak, hogy Shatnert Kirk kapitány ikonikus uniformisába küldjék fel az utazásra, de egyelőre nincs információ arról, hogy a színész hajlik-e a kívánság teljesítésére.

Érdekes lehet számodra:

Kapcsolódó hírek

Ajánljuk még