logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Akik vagyonuk ellenére nem hagynak semmit a gyerekeikre

| Szerző: hirado.hu
Számos sztár döntött úgy, hogy haláluk után elzárják a pénzcsapot kiváltságos csemetéik előtt, így hiába várnák a végrendelet felolvasását az örökösök, egy fityinget nem kapnak a vagyonból, amiért híres szüleik megdolgoztak. Lehet sokan értetlenül állnak ezek hallatán, de Gordon Ramsay, Sting, Mila Kunis és Ashton Kutcher, George Lucas, valamint Elton John is megindokolta döntését – írja a Just Jared.

Gordon Ramsay

Ha étteremben akarnának dolgozni Gordon Ramsay gyerekei, akkor bizony egy másik séfnél kell állást keresniük, ugyanis híres apukájuk nem óhajt nekik segíteni sem a tapasztalatszerzésben, sem a karrierjük beindításában. Az ötszörös édesapa ugyanis saját erőből küzdötte fel magát, és ezt elvárja gyerekeitől is.

via GIPHY

Ami az örökségemet illeti, biztosan nem ők kapják, és ezt egyáltalán nem rossz szándékból teszem, hanem azért, hogy ne rontsam el őket. Én hálás vagyok minden dollárért, amiért megdolgoztam, és azt szeretném, hogy ők is tiszteljék a munkát és az azzal keresett pénzt.

Sting

Fotó: Instagram/@theofficialsting

A világ egyik legsikeresebb rockzenésze, akinek körülbelül 180 millió fontra becsülik vagyonát, kijelentette, hogy két házasságából született hat gyermekének (három fiának és három lányának) egyedül kell kitaposniuk az utat, hogy megéljenek.

Megmondtam nekik, hogy nem marad túl sok pénz utánam, mert elköltöm. Ezt már jó korán tisztáztam velük, és nagyra értékelem, hogy szinte semmit nem kérnek tőlem. Mindannyian megdolgoznak a pénzükért, és ez így van rendjén.

Mila Kunis és Ashton Kutcher

A boldog szülők: Mila Kunis és Ashton Kutcher. Fotó: instagram/milakunis

A színész házaspár szintén nem tervezi, hogy két gyermekére, a hétéves Wyattre és a négyéves Dimitrire pénzt hagyjon.

A fiúk nincsenek benne a végrendeletünkben. A végén jótékony célokra és különböző dolgokra fogjuk elajándékozni a pénzünket. Wyatt és Dimitri még csak nem is tudják, milyen kiváltságos életet élnek és talán soha nem is fogják tudni, mert a vagyonosság az egyetlen, amit ismernek. Ha felnőtt fejjel vállalkozást indítanának és van egy jó üzleti tervük, természetes, hogy belefektetek, segítem őket, de azt nem akarom, hogy elkényelmesedve lóbálják a lábukat mondván, ők bármit megvehetnek.

George Lucas

George Lucas. Fotó:MTI/EPA

A Star Wars atyjának hatalmas vagyona van, a pletykák szerint nettó vagyona több mint 6 milliárd dollár, de ebből semmit nem tervez gyerekeire vagy unokáira hagyni, ennél sokkal magasztosabb cél vezérli.

A pénzem nagy részét az oktatás javítására fogom fordítani. A tudás a kulcsa az emberi faj túlélésének. Be kell fektetni a jövőbe, hogy dédunokáink és minden leszármazottunk egyenlő, vagy még jobb esélyekkel nézzen szembe.

Elton John

Elton John. EPA/Florian Schuh

Elton tudja nagyon jól, hogy gyermekei nem átlagosak, viszont igyekszik nem elkényeztetni őket. El kell pakolniuk maguk után, és besegítenek a házimunkába is, sőt, még a kertben is tevékenykednek.

Miután megérkeztek a kicsik az életünkbe, rájöttünk, hogy egy perc többet ér velük, mint bármelyik híres festményünk, házunk vagy lemezünk. Előttük két kézzel szórtuk a pénzt, mert nem volt semmi, amire fókuszálhattunk volna, de azóta ebből visszavettünk, már semmire nincs szükségünk. Természetesen stabil pénzügyi hátteret szeretnénk biztosítani a fiúknak, de ha ezüst kanalat adsz egy gyereknek, az az egész életét tönkreteheti

– magyarázta döntését az énekes.

Érdekes lehet számodra:

Kapcsolódó hírek

Muhammad Alit lassan nem bokszolóként, hanem festőként fogják emlegetni
Muhammad Ali bajnok ökölvívó rajzainak, vázlatainak és festményeinek ritka gyűjteményét árverésen adták el közel 1 millió dollárért (közel 300 millió forintért). Az egyik legjobban várt mű, a „Sting Like a Bee” 425 000 dollárért (több mint 130 millió forintért) kelt el, ami több mint tízszerese az eladás előtti becslésnek.
Bulvár

Ajánljuk még