logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hivatalos: a 90 éves Kirk kapitány elhagyja a Földet

| Szerző: hirado.hu
A kilencvenéves William Shatnert, évtizedekkel a népszerű Star Trek-sorozat után, kilövik az űrbe.

via GIPHY

William Shatner kanadai színész október 12-én olyan messzire jut, ahová eddig egyetlen sci-fi színész se utazott – jelentette be Jeff Bezos űrvállalata, a Blue Origin.

A színészt a legtöbben az első Star Trek–sorozatból ismerik, amiben ő játszotta a főszereplő James T. Kirk kapitányt, aki legénységével, köztük a sci-fi történetek egyik legjellegzetesebb figurájával Spockkal együtt, az Enterprise csillaghajón utazva fedezik fel a galaxist.

A 90 éves Shatner lesz a legidősebb ember, akit valaha is fellőttek az űrbe, ezzel lekörözve az eddigi rekordert, akit 82 évesen ért a megtiszteltetés. Az alig tíz perces repülést állítólag dokumentálják is, William először Discovery Chanellel tárgyalt a műsor ügyében, de végül nem sikerült megállapodniuk, arról pedig egyelőre nincsenek hírek, hogy melyik műsorszolgáltató közvetíti majd a repülést.

Nagyon régóta szerepel az életemben az űr. Most megragadom az alkalmat, hogy magam is megnézzem. Micsoda varázslat!

Az űrutazás tíz percig fog tartani, és mindössze 105 kilométeres magasságot ér el. A kapszulában Chris Boshuizen, az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) korábbi mérnöke és Glen de Vries vállalkozó is helyet kapott. A negyedik utas nevét később teszik közzé.

A Star Trek rajongók a hivatalos bejelentés óta, már kampányt is indítottak, hogy Shatnert Kirk Kapitány ikonikus uniformisába küldjék fel az utazásra, de egyelőre nincs információ arról, hogy a színész hajlik-e a fanok kívánságára.

A Deadline című filmes portál értesülései szerint a rajongók hamarosan újabb Star Trek-mozira ülhetnek be, ugyanis Matt Shakman a WandaVízió című nagysikerű televíziós minisorozatot jegyző rendező már dolgozik az Űrszekerek következő részén, a forgatásokat állítólag idén tavasszal kezdték, tehát 2023-nál hamarabb nem valószínű, hogy a filmszínházakba kerül Kirk kapitány és legénységének újabb galaktikus kalandja.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még