logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Interaktív eseményen nyerhetünk bepillantást Bruce Springsteen életébe

Bruce Springsteen legemlékezetesebb tárgyait, például kedvenc Fender gitárját és színpadi ruháit is bemutatják a Grammy Múzeumnak a New Jersey állambeli Newarkban lévő fiókintézményében október elsejétől.

A Bruce Springsteen Live! című kiállítás március 22-ig lesz látható a Grammy Museum Experience-ben, ezt követően a Los Angeles-i Grammy Múzeumba kerül.

A tárlaton láthatók lesznek Springsteen és az E Street Band élő fellépéseinek felvételei, hangszerek, fellépőruhák és exkluzív interjúk.

Kiállítják Springsteen módosított Fender gitárját, amely számos lemez, például a Human Torch és a Born to Run borítóján is feltűnt. Látható lesz a hathetes, 1988-as Human Rights Tour aláírt programterve.

Bemutatják a Springsteen mellett 40 éven át játszó Clarence Clemons szaxofonját is. A 2011-ben elhunyt zenész hangszerét unokaöccse, Jake Clemons kapta meg, aki 2012 óta az E Street Band legfiatalabb tagjaként tovább használja a szafoxont.

Az interaktív kiállítás látogatói eljátszhatják a legnagyobb slágerek akkordjait és összehasonlíthatják azokat a világhírű zenészével.

“Kevés előadó testesíti meg így az élő rock and roll lelkét és izgalmát, mint Bruce Springsteen és az E Street Band” – mondta Robert Santelli, a kiállítás kurátora.

A kiállítás a Grammy Múzeum, a Bruce Springsteen Archívum és a Monmouth Egyetem Amerikai Zenei Központja közreműködésével valósult meg.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még