×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Egy olasz baráti társaság újrajátszotta a Gyűrűk Urát - a Vezúvnál pusztították el az Egy Gyűrűt

 

Néhány elszánt rajongó hat napig gyalogolt a vulkánig a filmhez hű kosztümökben, bár ők azért húztak cipőt.

Augusztus 27-én az új Gyűrű Szövetsége elindult, hogy elpusztítsa a hatalom gyűrűinek leghatalmasabbikát, melyet ezúttal nem a Végzet Hegyének forró lávája pusztít el, hanem a Vezúvé.

Egy olasz baráti társaság, akik egyértelműen, az egyik legnagyobb rajongói R. R. Tolkien klasszikus művének, A Gyűrűk Urának, az első kötet eseményeit játszották újra, és filmes kosztümjeikben Chieti határait elhagyva megindultak a Nápoly melletti vulkán felé - számolt be a nem mindennapi vállalkozásról a marketresearchtelecast.com. Kalandjukat természetesen fotókkal és videókkal dokumentálták, követőik legnagyobb örömére.

A 37 éves Nicolás Gentile vezette "szövetség" gyalog jutott el a hegyig, naponta 30 kilométeres távokat megtéve. Szeptember 2-án értek céljukhoz, ahol a Samut megszemélyesítő Nicolás a könyvben is elhangzó sorokat szónokolva végül megszabadult a gyűrűtől.

Gentile tervei között szerepel egyébként, hogy megépíti saját 400 négyzetméteresre tervezett hobbit kunyhóját, ő azonban nem szeretné, hogy látogatóközpont legyen belőle, mint az új-zélandi változat esetében. Az újrajátszással erre a projektre szerette volna felhívni a figyelmet, melyhez támogatókra lenne szüksége. Bár az épület saját otthonaként funkcionálna, a hobbit-életmódért rajongók előtt mindig nyitva állna az ajtaja.