Michael Keaton emiatt vállalta el újra Batman szerepét

 

Az önálló Flash-moziban tűnik fel Bruce Wayne-ként.

A Batmant 1989-ben mutatták be, melyet Tim Burton rendezett, és mely elnyerte a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat. A denevérembert akkor Michael Keaton alakította, aki most az új The Flash moziban ismét Bruce Wayne lesz.


A sztori alapja a DC által létrehozott multiverzum, melyben a már jó ismert karaktereknek egy-egy univerzumban teljesen más a sorsuk, de akár megszemélyesítőjük is. A filmben Ezra Miller alakítja Flasht, A villámot.

Keaton most a The Hollywood Reporternek árulta el, miért bólintott rá a felkérésre:

Őszintén szólva mindig is ott motoszkált a fejemben, hogy simán el tudnám még mindig játszani a karaktert. Most pedig, hogy felkértek, meglátjuk, hogy sikerül visszabújnom a bőrébe.

Keaton akkor akasztotta a szögre a denevérruhát, amikor Joel Schumacher Mindörökké Batman mozijának a forgatókönyvét elolvasta. Egyszerűen nem tetszett neki a sztori, így végül Val Kilmer játszotta el a szuperhőst.

Felröppent egyébként a pletyka, hogy Keaton több DC alkotásban is szerepelhetne, afféle mentorként, mint Samuel L. Jackson, aki Nick Furyként támogatja a Marvel hőseit.