Hatott a kemoterápia - állapotáról vallott Selma Blair

 

A színésznő egy őszinte dokumentumfilmben mutatja be emberfeletti küzdelmét, és azt is, hogy érzi magát most.

A színésznő 2018 októberében közösségi oldalán jelentette be, hogy orvosai szklerózis multiplexet diagnosztizáltak nála, 2019 nyarán pedig átesett egy három hónapos kezelésen, melytől a színésznő egyetlen esélye volt a gyógyulásra.


Az őssejt-transzplantációra és a kemoterápiára azután volt szükség, hogy Selma már szinte egyáltalán nem tudta mozgatni a bal lábát, alig tudta formálni a szavakat.

A sztár a gyógyulás felé vezető útról az Introducing Selma Blair című dokumentumfilmben mesél majd kendőzetlen őszinteséggel, a műsor kapcsán készült egy online podcastban elárulta, hogy sikeres volt számára az orvosok által javasolt kezelés, a tünetei gyakorlatilag eltűntek - írja a Just Jared.

Nagyszerű eredményeim vannak. A gyógyulás útjára léptem. Ezt az őssejt-átültetésnek köszönhetem. Körülbelül egy évvel a műtét után kezdtem jobban lenni, de úgy gondoltam, hogy több időt adok magamnak a gyógyulásra, mielőtt a nyilvánosság előtt is beszélnék róla.

A múlt héten sokkolta a világot, miszerint Selma közeli barátnője, és kolléganője, Christina Applegate is ugyanezzel a betegséggel küzd, akit Selma közösségi oldalán keresztül is biztosított a támogatásáról.