Megszólalt egy szemtanú Wesley Snipes fojtogatásos ügyében

 

Sajnos még így sem teljesen kerek a történet.

Wesley Snipes amerikai színész az X-Men – Az eljövendő múlt napjai (X-Men: Days of Future Past) című film bemutatóján Londonban 2014. május 12-én. (MTI/EPA/Will Oliver)

Még a 2004-es, Penge: Szentháromság forgatása idején történt az eset, melyről akkoriban az a pletyka terjengett, hogy a főszereplőt alakító Wesley Snipes szóváltásba keveredett David S. Goyer író-rendezővel, és egy pontján a konfliktusnak fojtogatni kezdte – írja a The Hollywood Reporter.

A stáb több tagja egyébként úgy emlékszik vissza a Penge ezen részére, hogy nyomasztó volt a forgatás. Wesley lényegében végig a lakókocsijában tanyázott, és kizárólag azokra a jelenetekre volt hajlandó kijönni, amikben közelit mutatott róla a kamera. Minden más jelenetet a kaszkadőre csinált meg. Többen tudni vélték, hogy egy átmulatott éjszaka utózöngéi okozták a fagyos hangulatot a felvételek alatt.

Már mindenki jól felöntött a garatra egy bárban, amikor Goyer és Snipes szóváltásba keveredtek. Goyer sérelmezte Wesley passzivitását, Wes pedig azzal vádolta meg a rendezőt, hogy hátráltatja a filmet. Ezután a rendező a környékre épp begördülő motorosokat akarta felbérelni, hogy szavatolják a biztonságát a forgatás többi napjára, mert állítása szerint, Wesley agresszív. Másnap ők ketten már csak post-it cetliken kommunikáltak egymással, amiket Wes rendre úgy írt alá: A Penge

- mesélte a filmben szereplő egyik színész, Patton Oswalt.

A pletyka ezzel még persze nem bizonyított, csak újabb történetek kerültek elő Patton által. Wesley Snipes pedig még tavaly nyilatkozta a régi eset kapcsán, hogy ma is börtönben kéne ülnie, ha igaz lenne a fojtogatás.

via GIPHY