×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Életműdíjjal jutalmazzák Bette Midlert

 

Bette Midler színésznő-énekesnő és a Motown Records alapítója, Berry Gordy is megkapja decemberben a washingtoni Kennedy Központ életműdíját.

A szervezők bejelentése szerint idén közönség előtt, hagyományos gálát rendeznek a díjazottak számára. Tavaly több hónappal halasztani kellett a díjátadót, végül korlátozott számú közönség előtt, a pandémiás szabályok betartásával zajlott az ünnepség.

A Kennedy Központ életműdíjait 44. alkalommal adják át december 5-én. A díjazottak között van Lorne Michaels, a Saturday Night Live alkotója, Justino Diaz operaénekes és a legendás énekesnő, Joni Mitchell is.

Deborah Rutter, a John F. Kennedy Center előadó-művészeti vezetője elmondta, hogy a jelenlegi állás szerint a kulturális központ operájában tartják a gálát telt házzal, de mindenkitől maszk viselését kérik. Hozzátette azonban, hogy amennyiben a járványhelyzet mást követel, természetesen ahhoz fognak alkalmazkodni.

A 75 éves Bette Midler pályáját eddig négy Grammy-, három Emmy- és két Tony-díjjal, valamint két Oscar-jelöléssel jutalmazták. Lemezei több mint 30 millió példányban keltek el.

A 77 éves Joni Mitchell dalait számos generáció szerette meg. 2020-ban a Rolling Stone magazin 1971-es Blue című lemezét minden idők harmadik legjobb albumának nevezte.

A Motown Records lemezcéget alapító Gordy zenészek generációinak pályáját segített útjára bocsátani. Köztük volt Smokey Robinson, Diana Ross, Stevie Wonder és Lionel Ritchie is.

A decemberi díjátadó a Kennedy Center 50. születésnapjának kulturális programsorozatába illeszkedik. Amikor a kulturális központot 1971-ben átadták, Justino Diaz, aki ma már 81 éves, fellépett az operaházban a megnyitón.