×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Angelina Jolie örökbe fogadott fia gyerekkereskedelem áldozata lehet

 

Új dokumentumfilm készül a kambodzsai örökbefogadásban alkalmazott etikátlan módszerek feltárására, 19 évvel azután, hogy Angelina Jolie örökbe fogadta fiát, Maddoxot az országból.

Elizabeth Jacobs a Massachusettsi Egyetemen hallgatója, elhatározta, hogy kideríti az igazságot a Galindo ügynökséget körbeölelő botrány kapcsán. A filmrendező kihangsúlyozta Maddox örökbefogadása nem a dokumentumfilm fókusza – számolt be a Mirror.

A 21 éves Elizabeth ugyanabból a generációból származik, mint a 19 éves Maddox, és csakúgy, mint a sztárcsemetét, őt is Kambodzsából fogadták örökbe, hasonlóan zavaros körülmények között, mint Jolie fiát.

A kétezres évek elején Lauryn Galindo és nővére, Lynn Devin saját ügynökségükön, a Seattle International Adoptions nevű cégen keresztül intézték az örökbefogadásokat, és nem sokkal azután, hogy Jolie adoptálta fiát, Maddoxot, Galindót és Devint büntetőeljárás alá helyezték a kambodzsai gyermekek nevének, születési dátumának és születési helyének meghamisításáért. A vádak között szerepelt a gyerekkereskedelem is, de azt mindketten tagadták a bíróság előtt. Állításuk szerint soha nem fizettek mély szegénységben élő szülőknek a gyermekeikért, akiket később árvaként adtak örökbe.

Noha az utóbbi vádat soha nem sikerült rájuk bizonyítani, Devint 150 ezer dolláros, azaz nagyjából 45 millió forintos bírsággal sújtották, Galindót pedig 18 hónap börtönbüntetésre ítélték, miután vízumcsalás és pénzmosás vádjában bűnösnek vallották magukat.

Amikor a botrányra fény derült, az amerikai kormány és számos más ország betiltotta az örökbefogadást Kambodzsából. Jolie állítása szerint semmit sem tudott az illegális kereskedelemről, azonban nincs semmi bizonyíték arra, hogy Maddox nem volt árva.

Soha nem rabolnám el egy anyától a gyermekét. Elképzelni sem tudom, milyen rettenetes érzés lenne ez egy anyának

– nyilatkozta korábban a Tomb Raider sztárja, ugyanis nem először merülnek fel kérdések a hollywoodi színésznő adoptálásának kapcsán.

Jolie a botrány kirobbanásakor ragaszkodott ahhoz az állításához, hogy mindent megtett annak érdekében, hogy kiderítse, Maddoxnak valóban nincsenek szülei.