Ewan McGregor nekimegy a hegynek is

 

A Mount Everest meghódításáról szóló film készül a színésszel.

Everest címmel már készült a témában egy mozifilm még 2015-ben, ráadásul valós történet alapján, tehát teljesen érthetetlen a címegyezés a most tervezett alkotás esetében, aminek semmi köze nem lesz a korábbi Everesthez.

Az akkori film nem futott be, és az 1996-os hegymászótragédiát mutatta be, amikor nyolc hegymászó halt meg lefelé jövet tartós hóviharba keveredve.


A mostani film munkálatai és szervezése Doug Liman kezébe került, akinek többek között a Bourne-filmeket vagy a Holnap határánt is köszönhetjük, tehát egyáltalán nem állnak tőle messze a csavaros akciófilmek.

Ez az Everest egészen 1921-ig, 100 évvel ezelőttre repít vissza minket, amikor még hódítatlan volt a csúcs. A három mászó, a Ewan Mcgregor által megformált George Mallory és két társa, ahelyett, hogy nagyszerű teljesítményükkel, szinte hazafias cselekedetből másztak volna, és ezáltal az első világháború után kissé megtépázott tekintélyű brit birodalom hírét csiszolták volna, sokkal inkább egyéni érdekből, "egóból" másztak, hogy maguknak és egymásnak is bizonyítsanak. Így az új Everest egyszerre lesz akciófilm, dráma és speciális környezetben játszódó kamaradarab is.