II. Erzsébet unokája nem bírta tovább – hivatalosan is elvált a feleségétől

 

A brit uralkodó lányának, Anna hercegnőnek a fia, Peter Phillips és volt felesége, Autumn több mint egy évvel ezelőtt jelentették be, hogy külön utakon folytatják, de a bíróság még csak most engedélyezte hivatalosan a válásukat.

2008 augusztusában Hongkongban készült felvétel Peter PHILLIPS-ről, II. Erzsébet brit királynő legidősebb unokájáról és kanadai feleségéről, Autumn PHILLIPS-ről.

A 43 éves Peter és az egy évvel fiatalabb Autumn közös közleményt adott ki, amelyben bár „szomorú napnak” nevezték válásuk kimondásának napját, megfogadták, hogy gyermekeik szükségleteit helyezik előtérbe, ahelyett, hogy saját sérelmeiken lovagolnának – írja a PageSix.


Peter és Autumn is örül, hogy sikerült békésen rendezni az ügyeket. Mindent úgy alakítottak a körülményekhez mérten, hogy két lányuknak, a tíz éves Savannah-nak és a kilenc éves Islának a legjobb legyen

– fogalmazott a nyilatkozatban képviselőjük.

A közleményben hozzátették, hogy magánéletükre és a gyermekeikre való tekintettel azt kérik, mindenki tartsa tiszteletben a határokat, mert családjuknak jelenleg békére van szüksége az elmúlt egy év megpróbáltatásai után.

Autumn bár kanadai származású, továbbra is az Egyesült Királyságban, Gloucestershire megyei otthonukban marad, hogy itt nevelje fel gyerekeit.

Az egykori pár 2003-ban ismerkedett meg a Forma-1-es nagydíj montreali futamán. A windsori kastély Szent György-kápolnájában házasodtak össze 2008-ban.